Повстання генералів: Глави Генштабу, ЗСУ і Повітряних сил будуть судитися з Міноборони

Командувач Повітряних сил Сергій Дроздов та начальнику Генерального штабу Сергій Корнійчук отримали сувору догану від міністра оборони Андрія Тарана, в зв'язку з цим вони подали до суду на Міністерство оборони. Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляють Патріоти України.

Генералам оголосили сувору догану за результатами службового розслідування. Причина службового розслідування і догани не вказується. Наказ про дисциплінарне стягнення було підписано обом генералам 27 листопада 2020 року.

У зв'язку з цим Дроздов і Корнійчук подали позови до суду з проханням визнати незаконними суворі догани і скасувати наказ. Дроздов подав позов до Вінницького окружного адміністративного суду, його розгляд відбудеться 3 лютого. Корнійчук подав позов до Окружного адмінсуду Києва.

Руслан Хомчак просить суд визнати протиправними дії посадових осіб Міністерства оборони в ході проведення службового розслідування, призначеного наказом Міністерства оборони від 21.11.2020 №429, при складанні акта службового розслідування від 26.11.2020 №167дск і при прийнятті абзацу 2 пункту 1 та пункту 2 наказу Міністерства оборони України від 27.11.2020 №12КП ДЕК "Про результати службового розслідування".
Також він просить визнати протиправними та скасувати абзац 2 пункту 1 та пункт 2 наказу Міністерства оборони 27.11.2020 №12КП ДЕК "Про результати службового розслідування". При цьому головнокомандувач не надав суду документ про сплату судового збору в розмірі 2,5 тис. грн. У зв'язку з чим суд залишив позов без руху і дав Хомчаку 5 днів для усунення недоліків.

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...