Повинна виграти битву: Жодна країна НАТО ніколи не отримувала такої допомоги, як Україна, яка не входить до Альянсу, - посол Польщі

На шостому місяці повномасштабного російського вторгнення Україна отримує від країн НАТО рекордні обсяги допомоги. Про це заявив посол Польщі в Києві, повідомляє Polska Times, передають Патріоти України.

За словами посла, жодна держава Північноатлантичного альянсу не отримувала такої допомоги, яку отримує від країн цього об'єднання Україна, яка не входить до НАТО. З 24 лютого у форматі Рамштайн відбулося вже чотири конференції НАТО з координації військової підтримки України.

"Це безпрецедентно. Жодна держава НАТО ніколи не отримувала такої допомоги, як Україна, яка не входить до НАТО. Це стосується і самого поглибленого розвідувального і супутникового забезпечення, а також навчання українських солдатів на полігонах у Великобританії, Польщі, США та інших країнах", – зазначив він. Посол також зазначив, що Україні знадобиться підтримка на довгі роки вперед.

"Потрібні подальші зусилля, поки Україна не вистоїть проти нападу, а потім підтримка на довгі роки вперед в процесі відновлення. Якщо демократичний світ перестане підтримувати Україну, це покаже іншим агресорам, "що політика нехтування міжнародного права окупається", - зазначив сказав Ціхоцький.

На питання, чи вірить він у перемогу України в цій війні, посол відповів - "Та я і не сумніваюся". "Якщо не відбудеться якийсь незрозумілий поворот, який змусить Захід перестати підтримувати Україну і карати Росію санкціями, мені складно навіть придумати причину, по якій це може не статися. Україна захищатиметься. Це тільки питання часу, масштабів жертв і руйнувань", – підсумував він.

Війна в Україні та позиція НАТО:

Згідно зі списком НАТО сім країн-членів ще не досягли офіційної згоди щодо вступу Фінляндії та Швеції - це Чехія, Греція, Угорщина, Португалія, Словаччина, Іспанія і Туреччина.

Зазначається, що найжорсткіша позиція у Туреччини, яка вимагає активізувати екстрадицію десятків опонентів уряду, яких вона називає "терористами", з обох країн, в обмін на підтримку їх вступу до Альянсу. Туреччина заявила, що в цьому місяці спеціальний комітет зустрінеться з представниками влади Фінляндії та Швеції, щоб оцінити, чи дотримуються ці дві країни її умов.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...