"Повинні йти до перемоги": Ярош несподівано заговорив про силове повернення Донбасу

Україна повинна прагнути до перемоги над російським агресором на тимчасово окупованому Донбасі, адже без цього її державності загрожує знищення. Більш того, не можна виключати силового варіанту звільнення захоплених територій. Про це заявив командувач Української добровольчої армією (УДА) Дмитро Ярош в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій для програми "Рандеву", передають Патріоти України.

"Солдати, офіцери повинні йти до перемоги, а не до невідомо чого, коли ні війни, ні миру. Ми повинні звільнити наші території. Так, це може затягнутися в часі, це може бути різними способами, але при цьому ми повинні досягти цієї перемоги. Тому що в разі її недосягнення ми отримаємо поразку всієї держави і наших майбутніх поколінь. Це буде, як часто буває в історії людства. Країни, які не змогли перемогти, вони потім руйнувалися, занепадали, зникали з обличчя землі. І ми можемо таким же шляхом піти", – попередив він.

Ярош підкреслив, що зараз українські захисники не рухаються до перемоги, оскільки для цього немає політичної волі у керівництва держави. А вона, за його словами, повинна виявлятися саме у звільненні наших територій. На питання Соколової, чи йде мова про силову деокупацію, лідер УДА відповів, що не виключає такого розвитку подій.

"Чому ні? Я більше ніж упевнений, що за належної системної діяльності всіх силових структур – ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки і так далі – ми здатні виконати поставлені завдання. Це раз. Друге, але це треба було поставити на перше місце, – це реалізація гасла "Все для фронту, все для перемоги". Повинна бути мобілізація всіх матеріальних, моральних, духовних ресурсів у народу, і тоді можна досягти навіть з мінімальною кров'ю (перемоги. – Ред.)", – переконаний Ярош.

Він обурився через те, що зараз значна частина українського суспільства огороджена від війни й не розуміє її загроз, перебуваючи у мирних містах. Виходячи з цього, командувач УДА поставив українцям за приклад Фінляндію і Афганістан, які свого часу згуртувалися і змогли дати відсіч агресору.

"Могла Фінляндія протистояти СРСР? Міг Афганістан, втративши мільйон людей там з гаком під час радянської окупації? Але змогли перемогти СРСР і внести лепту в розвал цієї імперії зла. А Україна, з її потенціалом?" – резюмував Ярош риторичним питанням.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...