Повинні стати першими: Зеленський звернувся до українців на честь Дня соборності (відео)

У середу, 22 січня, в Україні відзначають День соборності: президент Володимир Зеленський виступив з відеозверненням. Відповідне відео було опубліковано прес-службою Офісу президента, передають Патріоти України.

Зеленський привітав українців зі святом. Він нагадав про історію свята, про Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який був підписаний 22 січня 1919 року. За словами президента, українці повинні отримати досвід з уроків минулого і об'єднатися для того, щоб рухатися в майбутнє.

На думку Зеленського, об'єднатися українці можуть навколо цінностей свободи, демократії, поваги до закону і один до одного, які є "прийнятними для кожного куточка України". Українці, каже президент, повинні стати "прикладом для всього пострадянського простору", в справі захисту своїх прав.

"Дорогі українці! Щоб бути сильними, треба стати єдиними. Щоб стати єдиними, треба бути сильними. З Днем соборності України!", - заявив президент.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...