Повинні відповісти за все: ГУР вирахувало, хто з росіян обстрілює "Іскандерами" Харківщину і Сумщину

ГУР вирахувало, хто з росіян обстрілює Іскандерами Харківщину і Сумщину

Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади в/ч 03333 1 танкової армії Московського військового округу ЗС РФ, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумщину та Харківщину, передають Патріоти України.

Йдеться про застосування росіянами оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" проти українських цивільних. ОТРК "Іскандер" завдає ударів балістичними та крилатими ракетами на дальність у понад 500 км. Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України. Наприклад, 24 липня 2024 року ракета "Іскандер-М" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури у Харкові.

Дослівно: "Постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади ЗС РФ розташоване у місто Шуя Івановської області РФ.

До складу бригади входять 1 ракетно-технічний дивізіон та 3 ракетні дивізіони, в яких налічуються 9 батарей з 12 пусковими установками комплексу "Іскандер". Нагадуємо, що за кожен здійснений проти України воєнний злочин буде справедлива відплата". Додатково: Повний список російських воєнних злочинців доступний на сайті ГУР.

Загрози оточення Часового Яру немає. Ситуація контрольована СОУ - пресслужба 26-ї бригади ЗСУ

п’ятниця, 26 липень 2024, 0:10

Російські війська в напрямку Часового Яру намагаються просунутися з флангів і уникають прямих штурмів міста. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашников, інформують Патріот...

ВАКС націоналізував мільярдні активи російського олігарха який активно підтримує розв'язану Путіним війну проти України

четвер, 25 липень 2024, 23:24

Служба безпеки України сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід держави ПрАТ Вінницяпобутхім, що належало Кононову. Про це ...