Повинні захищати власну країну, а не шукати притулку в Європі: Прем’єр Баварії обіцяє, що Німеччина повертатиме додому військовозобов’язаних громадян України, коли уряд очолить його ХДС/ХСС

Прем’єр-міністр Баварії у Німеччині та очільник партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Маркус Зедер не відкидає можливості того, що федеральний уряд на чолі з Союзом може почати повертати військовозобов’язаних чоловіків до України, передають Патріоти України з посиланням на ASB Zeitung.

Зазначається, що в останні тижні союзні партії - ХСС і Християнсько-демократичний союз (ХДС) - обговорювали питання зняття захисту з українських призовників.

За словами Зедера, якщо німецький уряд очолить ХДС/ХСС, він вишле українців призовного віку у разі, якщо Україна звернеться з відповідним проханням.

Зокрема, він виступив проти того, щоб українські біженці автоматично отримували право на соціальну допомогу. Партія одразу поставилася до цього скептично, додав Зедер.

Видання зауважило, що українські біженці, які виїхали до Німеччини, отримують допомогу як громадяни, а не як шукачі притулку.

Своєю чергою голова Союзу Юнге (JU) Йоганнес Вінкель, стверджує, що ці українці повинні захищати власну країну, а не шукати притулку в Німеччині.

"Ситуація цікава складністю вибору": Гельман оцінив, чи буде нова мобілізація в РФ

вівторок, 20 серпень 2024, 7:57

Путіну не залишається нічого іншого, окрім як оголосити нову мобілізацію. Без мобілізації росіяни не зможуть стабілізувати російсько-український кордон, не кажучи вже про витіснення ЗСУ з Курської області. Про це в інтерв'ю розповів російський політтех...

У розхід йде все: Росія через брак кадрів кинула на захист Курщини "космічну піхоту"

вівторок, 20 серпень 2024, 7:50

Командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через брак кадрів у мотострілки "перекваліфікували" військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, враховуючи пер...