Поза межами ТЦК? У Міноборони повідомили, як працюватимуть рекрутингові центри під час мобілізації

У Львові відкрили центр рекрутингу до армії. А згодом такі центри працюватимуть у центральній та східній Україні. Про це заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час телемарафону, передають Патріоти України.

"Ми до цього йшли декілька місяців. Ми розуміли, що в Україні є люди, які хочуть захищати свою Батьківщину. Є люди, які хочуть застосувати свої навички найкращим чином", - розповіла Калмикова.

За її словами, спершу здійснювалася робота із "зовнішніми майданчиками". "Про створення таких рекрутингових центрів поза межами ТЦК. Це місце куди людина приходить, формат як у ЦНАПі. Власне і зараз вони працюють на території ЦНАПу. І ми думаємо, що більшість таких майданчиків буде на території ЦНАПу. Таким чином ми ще більше відкриваємо двері для тих, хто готовий долучитися до захисту країни", - пояснила вона.

Наталія Калмикова розповіла, що в подібних центрах громадян супроводжуватиме рекрутер: від оформлення, проходження навчального центру до прибуття безпосередньо в саму бригаду.

"Я хочу зауважити, що для нас важливим елементом є підготовка. Спочатку ти обираєш куди, до кого, з ким будеш служити, тебе готують. І зовсім з іншим настроєм, з відчуттям власної спроможності людина зможе виконувати свої конституційні обов'язки", - зазначила Наталія Калмикова.

Вона додала, що зараз Міноборони має на меті створити три подібних проєкти. "Вони будуть працювати у центральній та східній Україні", - повідомила Наталія Калмикова.

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...