Позбавлення Корбана громадянства України: У німецькому ЗМІ Зеленському дорікнули у використанні "популярної радянської практики"

Скандал із позбавленням голови штабу територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана громадянства України добрався до європейських ЗМІ. Деякі з них стверджують, що позбавлення громадянства може бути політичним інструментом Офісу президента. Зокрема, про це пише німецька газета Dresdner Neueste Nachrichten. 22 липня в газеті вийшла стаття із заголовком "Позбавлення громадянства як політичний інструмент? Критики президента Зеленського повідомляють про еміграцію", повідомляють Патріоти України.

"У розпал російської агресивної війни голова територіальної оборони у південно-східному українському місті Дніпро каже, що під час поїздки за кордон його позбавили громадянства.

Він досі перебуває на прикордонному пункті. Оскільки у нього конфіскували український паспорт, він не може повернутися до Польщі. Нещодавно Корбан привселюдно поскаржився на відсутність підтримки з боку Києва.

Офіс президента Володимира Зеленського від початку не коментував процес. Повідомляється, що 52-річний Корбан через контакти в США вимагав звільнення глави адміністрації президента Андрія Єрмака. Той, у свою чергу, вже давно звинувачується у надто тісних зв'язках із Росією", – йдеться у статті.

Також у матеріалі проводяться паралелі з часами Радянського Союзу, коли таким чином влада позбавлялася неугодних. "Експатріація під час поїздок за кордон була звичайною практикою за радянських часів. У колишній Радянській Республіці Україна попередник Зеленського Петро Порошенко також вдався до цього методу у боротьбі з політичними опонентами і позбавив громадянства екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі", – пишуть німецькі журналісти.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...