Пожаліли "Стінгер", вдарили "Іглою": ЗСУ збили гелікоптер окупантів на Харківщині (фото)

17 квітня у Харківській області сили 93-ої бригади "Холодний Яр" знищили гелікоптер Ка-52 російських окупантів. Американського "Стінгера" пожаліли, збили простішим переносним зенітно-ракетним комплексом "Ігла". Про це повідомляє 93-тя ОМБр "Холодний Яр" на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Там розповіли, що це сталося минулої ночі, коли ворожі гелікоптери літали дуже низько. По них були випущені дві ракети. Одна з них потрапила у теплову пастку, інша - збила Ка-52. "Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали", - зазначили бійці.

Гелікоптер впав далеко від українських позицій, ближче до росіян, вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше. "Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів", - зауважують військові.

Бійці показали фотографії збитого гелікоптера, зняті з дрона.

Також вони розповіли, що російські окупанти хочуть вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації, вони намагаються захопити важливу розв’язку.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...