Поженуть ворога по всій території півдня аж до Криму: Маломуж озвучив найкращий сценарій наступу ЗСУ

У заяві старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень з кіберпотужності і майбутніх конфліктів Стефан Гаді про те, що перша доба після початку контрнаступ будуть вирішальними є частка правди, заявив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж. В інтерв'ю "Главреду" він зазначив, у війні є різні сценарії - є теоретичний виклад, а є реалії, передають Патріоти України.

"Грамотно підготовлена наступальна операція з урахуванням всіх факторів, включаючи розвіддані, оцінку сил противника і підготовку несподіваних комплексних наступальних операцій, наприклад на сході або півдні, може забезпечити протягом двох-трьох тижнів стратегічні проривні наступи, які поженуть ворога по всій території півдня аж до Криму",- пояснив генерал.

Також Маломуж підкреслив, що це за умови, якщо ЗСУ будуть мати оперативний простір і будуть задіяні такі можливості і ресурси, які будуть громити ворога на всіх напрямках – на фронтах, тилах, флангах і підходах.

"Це найбільш ефективний сценарій, який дозволяє діяти швидко. Тут нема чого тягнути: якщо це буде вгризання в оборону, це означатиме затяжну війну. Ефективності та оперативності наступу не буде, тому що тоді ворог оговтається, підтягне резерви, кошти, буде перекидати їх з інших ділянок фронту і з тилу РФ, і це буде стопорити весь наступ", - зазначив він.

За словами генерала, найбільш ефективна фаза дійсно повинна бути з першої доби і тягнутися буквально два-три тижні.

"Це той період, коли можна забезпечити великий стратегічний наступ зі звільнення величезних територій, таких як, наприклад, більшої частини півдня і Запорізької області або Луганської та частково Донецької областей. Тобто це те, що дасть можливість чітко демонструвати наші реальні успіхи. І без глобальної підготовки і комплексних дій цього не вийде. Зрозуміло, що конкретики тут бути не може, але такий підхід на сьогодні дуже актуальний", - підсумував Маломуж.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...