Пожежу видно навіть з Києва: Російська ракета підірвала нафтобазу у Василькові. Гасити неможливо, бо триває новий бій за васильківський аеропорт (відео)

Після удару російськими ракетами по околицях Василькова там почалася масштабна пожежа на нафтобазі, повідомляють Патріоти України з посиланням на мера Василькова Наталю Баласинович.

За словами джерел, війська РФ нанесли черговий удар крилатими або балістичними ракетами у районі Василькова.

Як повідомляють очевидці, пожежу видно навіть з центру Києва.

Пізніше мер Василькова Наталія Баласинович повідомила, що горить нафтобаза у селі Крячки під Васильковом.

"Сьогодні протягом дня ішли потужні обстріли з балістичних ракет, в тому числі нашого аеродрому, але втримали. І зараз ідуть обстріли", - додала вона.

Голова Київської ОДА Олексій Кулеба зазначив, що таке займання загрожує екологічною катастрофою.

Пожежу на нафтобазі біля Василькова не можуть почати гасити, бо йде бій за аеропорт, додав він

Пряма мова: "Під Васильковом продовжується бій за аеропорт. Російські війська нанесли ракетний удар по нафтобазі в селі Крячки Васильківської громади. Спалахнула велика пожежа, яку можна бачити навіть із Києва.

Бій не припиняється, тому ДСНС області не може приступити до гасіння. Наразі вдалося перекрити постачання газу".

Чому це важливо: Російські війська досі не змогли захопити жоден великий аеропорт в околицях Києва: ні в Гостомелі, ні в Борисполі. Для оточення Києва з Півдня вони намагаються захопити аеродром у Василькові. Аеропорт потрібен для приземлення великих десантних і військово-транспортних літаків.

Деталі: за словами губернатора, відбулося пряме влучання в резервуар з паливом, що може обернутись екологічною катастрофою.

В той же час в ефірі каналу Рада представниця київської обласної ДСНС Вікторія Рубан заявила, що пожежа поки не загрожує населенню.

Пряма мова: "На цей момент загрози для людей немає. Також немає загрози розливу пального".

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....