"Пожирачі" кіловат: Українцям назвали найбільш енергоємні побутові прилади

Економія електроенергії стала одним із найактуальніших питань для українців. По-перше, пошкоджена енергосистема України може просто не витримати навантаження, і тоді відключення електрики триватиме тижнями, а то й більше. А по-друге, фінансовий стан багатьох українців не завжди дозволяє оплачувати нараховані кіловати. Отже, побутові прилади, які витрачають найбільшу кількість електрики, варто експлуатувати обмежено, передають Патріоти України.

Про "ненаситні" електроприлади розповів голова Київської ОВА Олексій Кулеба, представивши переконливу інфографіку.

"На інфографіці — найбільш енергоємні прилади та їхня приблизна кількість споживання електроенергії за годину. Мінімізуйте використання та не включайте їх одночасно. Також радимо вимикати ці електроприлади в піковий час навантаження на мережу: з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00", - пише Олексій Кулеба.

Згідно з інфографікою, найбільш "нещадним" для вашого гаманця електроприладом може стати електроплита. Вона здатна споживати 3,5 кВт за годину. Після неї йдуть фен, електрочайник і праска. Вони також не помилують ваш сімейний бюджет. Кожен із цих приладів здатний споживати по 2,2 кВт на годину.

Трохи менше електроенергії витрачають пилосос та бойлер. Їхня потужність становить 2 кВт на годину. А ось посудомийна машина споживатиме майже вдвічі менше. Година роботи посудомийки здатна додати на циферблаті лічильника 1,05 кВт. Більш економними приладами є мікрохвильова піч, електрообігрівач та пральна машина. Їхня робота обійдеться в 0,7-0,8 кВт на годину.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...