Позиції росіян погіршуються, вони готуються відійти до траси Горлівка-Бахмут, - ЗСУ

Позиції росіян погіршуються, вони готуються відійти до траси Горлівка-Бахмут, – ЗСУ

Українські війська продовжують проводити наступальну операцію в Донецькій області, через це росіяни вже готуються відійти до траси Горлівка-Бахмут. Про це в ефірі "Українського Радіо" заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація біля Бахмута складна, але контрольована. "ЗСУ повільно, але впевнено просуваються на відстань від десятків до сотень метрів углиб, відвойовуючи окуповані території. Ворог перебуває в глухій обороні", - йдеться в заяві.

Євлаш зазначив, що через взяття українськими бійцями штучного насипу, ворог готується відходити на трасу Горлівка-Бахмут, яка перебуває під вогневим контролем ЗСУ. Саме тому для Сил оборони України відкриваються нові можливості.

Також Євлаш додав, що ворог посилює мінно-вибухову роботу, мінує поля, дороги, проїзди, встановлює загородження, щоб стримати наше просування.

"За правильного планування та застосування військ і сил можна рухатися навіть через протитанкові рови, "зуби дракона" та мінні поля. Це, звичайно, впливає на просування. Але ми рухаємося вперед і звільняємо наші території", - додав начальник пресслужби Східного угруповання військ.

Нагадаємо, 21 вересня Євлаш повідомив, що звільнення Андріївки та Кліщіївки у Донецькій області дозволило ЗСУ взяти трасу Бахмут - Горлівка під вогневий контроль. Вона знаходиться за 3 км від лінії зіткнення. Туди вже дістають як міномети, так і протитанкові розрахунки.

При цьому окупанти ще мають інші логістичні маршрути, якими постачають забезпечення для угруповування у Бахмуті. Тому ЗСУ продовжують різати ці шляхи.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...