"Позиції ЗСУ готувалися з 2014 року": Експерт пояснив, чи стане Авдіївка другим Бахмутом

Позиції українських військ в районі Авдїївки Донецької області готувалися з 2014 року. Ворог уже 9 років не може прорвати там оборону ЗСУ. Про це в ефірі "Еспресо" заявив військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

Він наголосив, що вже самі російські окупанти нарікають на рішення свого командування щодо штурмів міста й цікавляться, коли буде "викоренена "мурадовщина".

"Я пояснюю: це той самий російський командувач, який в лоба кидав танкові колони на штурм Вугледару. У них те саме питання, скільки може продовжуватися цей ідіотизм. І відповідно вже оцінка подій у росіян щодо штурму Авдіївки непереможна, вони ставлять собі питання, чи це другий Бахмут. При цьому, вони розуміють, що Бахмут вони штурмували 9 місяців", – пояснив експерт.

Водночас Снєгирьов прокоментував оцінки деяких експертів про те, що росіяни хочуть захопити Авдіївку до 31 грудня, щоб зробити подарунок російському диктаторові Путіну. Він зауважив, що на відміну від Бахмута, Авдіївка – це суцільна промзона.

"Тут вогневі позиції ЗСУ готувалися з 2014 року, самі росіяни змушені визнати, що позиції "закатані" в бетон. Авдіївський коксохімічний комбінат – це навіть не Маріуполь, не Азовсталь, бо позиції були підготовлені заздалегідь. Вони 9 років не можуть прорвати лінію оборони", – додав військовий експерт.

За його словами, про це варто говорити й заспокоїти українців, оскільки навіть самі ж загарбники сьогодні спростували свою ж заяву про те, що вони "успішно захопили терикон і вийшли ледь не до залізничної колії".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...