"Позиція Путіна ослабла": Експерт пояснив, що стоїть за ядерними погрозами Росії і чи зважиться Кремль на удар

Загрози застосування Росією ядерної зброї лише формально посилилися після заяв російського диктатора Путіна про зміну ядерної доктрини. Проте нічого нового за цими залякуваннями немає, вони говорять лише про послаблення його позиції, передають Патріоти України.

Таку думку в коментарі OBOZ.UA висловив міжнародний експерт із Франції, ексспівробітник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов. За його словами, наразі Кремль явно підводить ці заяви до України, говорячи про неядерну державу, яка "серйозно загрожує РФ".

"І з цього погляду це, звичайно, невеликий рух. Проте загалом такі заяви свідчать лише про одне – позиція Путіна ослабла. Бо щоразу, коли він порушує питання ядерних сил, це визнання того, що у звичайних озброєннях, у звичайній війні проти України в нього все йде погано", – вважає експерт.

Він пояснив: інакше країні, яка "надує щоки й каже, що вона супердержава, що в неї найкраща армія у світі", не потрібно було б нікого лякати ядерною зброєю, якщо в неї на фронті все йде нормально. А от коли все погано, тоді агресор і вдається до залякування ядеркою.

Жирнов наголосив, що Росія отримала величезний удар через невдалий запуск ракети "Сармат". Коли це трапилося, Москві довелося терміново збирати засідання Ради безпеки РФ й говорити про те, що вона змінює ядерну доктрину.

"Однак слова ніколи не бувають сильнішими за ядерне випробування або вдалий запуск ядерної ракети. І всі ядерні держави це також зрозуміли. Тоді не для фахівців у ядерній справі, і не для лідерів ядерних держав, а для простого західного обивателя треба зібрати засідання і на ньому про щось поговорити й погрожувати. На фахівців з ядерної тематики це засідання не справило жодного враження", – зауважив ексспівробітник Служби зовнішньої розвідки РФ.

Він називає дії Кремля просто грою на публіку, яка не дуже добре розуміється на ядерній тематиці. Проте й тут, на його думку, очікуваного ефекту не вийшло. Тобто ця тема не стала новиною номер один у Західній Європі, як це було раніше, коли Путін видавав подібні заяви.

"Тобто настільки набридли ці його погрози, що багато хто вже не сприймає їх серйозно. Загалом ця заява Путіна, на мій погляд, не вплине на настрій західних партнерів України, але, на жаль, проблема полягає в тому, що дозвіл на удари своїми ракетами Захід не хоче давати з інших причин. Це просто боягузтво. Вони не хочуть брати на себе відповідальність", – висловив переконання Жирнов.

"Краще чкурнути і подалі... Обстановка на фронті набагато гірша, ніж у 2022-му": Зрадник України розповів, коли ЗСУ підуть у масштабний наступ і у що перетворяться російські міста

неділя, 29 вересень 2024, 8:05

Російська пропаганда не втомлюється лякати своє населення звірствами, які нібито творять ЗСУ на "окупованих" територіях, зазначають Патріоти України. Однак не тільки з федеральних каналів лунає подібна інформація. Поширюють щось схоже і "на місцях". Зо...

На концерті Кобзона звичайнісінький аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 29 вересня

неділя, 29 вересень 2024, 7:47

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.09.24 орієнтовно склали: