"Позиція страуса!": Арахамія заявив, що Україні варто дотримуватися нейтралітету щодо Білорусі, Гончаренко не погодився

Давид Арахамія вважає, нібито ситуація в сусідній країні склалася неоднозначна.

Верховна Рада не розглядатиме наступного пленарного тижня проект постанови про визнання нелегітимними виборів в Білорусі. Про це заявив лідер фракції ” Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24», передають Патріоти України.

Арахамія впевнений, що Україна повинна дотримуватися в цьому питанні нейтралітету. Він сказав, що ситуація в РБ непроста і “не чорно-біла”. При цьому він уточнив, що на зустрічах фракції це питання ще не обговорювалося.

“Моя особиста позиція, що нам не завадить якийсь час побути Швейцарією, максимального нейтралітету дотримуватися”, – додав Арахамія.

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко прокоментував слова Арахамії, назвавши його прагнення до нейтралітету "позицією страуса".

“І якщо ви називаєте ситуацію, коли диктатор Лукашенко зі зброєю в руках іде проти власного народу, переслідує, катує, викрадає і вбиває людей “дуже непростою і не чорно-білою”, то у мене для вас погані новини”, – написав нардеп.

Гончаренко підкреслив, що Арахамія, на його думку, лицемірно розповідає про такі поняття як мир, єднання країни і демократія, в той час, як покриває диктатуру в сусідній країні.

“Фактично здаєте тисячу кілометрів кордону Кремлю. Це не наш “фальстарт”, а ваш” фініш”, – додав Гончаренко.

Він також пообіцяв, що разом з колегами буде "дотискати" рішення про визнання результатів виборів в РБ нелегітимними, незалежно від ставлення Арахамії до цієї ситуації.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...