Позивний "Граф": СБУ розсекретила особистість росіянина, який створив агентурну мережу ГРУ в Луганську

Після того, як контррозвідка СБУ викрила та затримала більшість агентури Тихомирова, "Граф" залишив окуповані території.

Андрій Тихомиров. Фото: соцмережі.

СБУ викрила російського шпигуна, який створив агентурну мережу в окупованому Луганську. 46-річний росіянин Андрій Тихомиров на прізвисько «Граф», видавав себе за волонтера, а своїх подільників вербував з числа любителів «русского мира» та учасників «антимайдана», повідомляють Патріоти України.

Громадянин РФ у 2014 – 2016 роках виконував спеціальні завдання військової розвідки Російської Федерації - Головного управління (на той час ГРУ) ГШ ЗС РФ на окупованій території Луганської області. Він народився 10 листопада 1972 року у місті Нижній Новгород (РФ). Під час перебування на окупованій Луганщині використовував позивний "Граф".

Після прибуття до Луганська разом з групою інших російських громадян – нібито волонтерів – "Граф" зареєстрував у фейковому "міністерстві юстиції ЛНР" громадську організацію під гучною назвою "Гуманітарне управління Центру координації "Нова Русь", яка потім називалася простіше – "Управління гуманітарних операцій ЛНР" ("УГО").

Очолювана Тихомировим структура задекларувала гуманітарну допомогу "жертвам українських карателів". Але досить швидко з’ясувалося, що "УГО" цього робити не збиралося. Натомість, під прикриттям "Управління гуманітарних операцій ЛНР" діяла агентурна мережа ГРУ, яка здійснювала збір розвідувальної інформації в районі проведення АТО.

"Граф" визнав, що має значний досвід військової служби, а його колеги-росіяни з "Управління гуманітарних операцій" прибули в окупований Луганськ з Сирії, а інші на той час "перебували в строю". При цьому, 2014 року Росія ще не розпочала активну участь у війні в Сирійській Арабській Республіці (це відбулося роком пізніше), але ціла низка кадрових співробітників ГРУ в цій країні давно виконували розвідувальні завдання під прикриттям військових радників урядових силових структур. Як відомо, Тихомиров - випускник відомого "Військового інституту іноземних мов" (м. Санкт-Петербург), який готував кадри для потреб розвідувальних органів СРСР, а згодом і Російської Федерації, зокрема і ГРУ.

Після того, як контррозвідка СБУ викрила та затримала більшість агентури Тихомирова, "Граф" залишив окуповані території України. Але дещо згодом з’ясувалося, що колишній начальник "Управління гуманітарних операцій" продовжує виконувати завдання російської військової розвідки вже на інших континентах.
Зокрема, Тихомиров офіційно обіймає посади президента міжнародної консалтингової компанії "Фінансовий дипломатичний центр" ("Finance Diplomatic Center", м. Нижній Новгород), а також ТОВ "Євроазіатський Консалтинговий Центр", яке фактично є його дочірнім підприємством.
Очолювані "Графом" структури декларують просування продукції російських підприємств у країнах Африки, Азії та Латинської Америки в обмін на сировину. Під їх прикриттям він побував на Кубі, у Брунеї, В’єтнамі, Афганістані, Нікарагуа та інших країнах.
Джерело: ТСН.ua

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...