ППО, снаряди для HIMARS і радари: США відправлять Україні нову військову допомогу

Сполучені Штати нададуть Україні додаткові 800 млн доларів військової допомоги для боротьби з російською армією. Про це сказав президент США Джо Байден на пресконференції після завершення саміту НАТО в Мадриді,пише агентство Associated Press, передають Патріоти України.

Новий пакет допомоги включає передові системи протиповітряної оборони, протибатарейні радари й додаткові боєприпаси для далекобійних систем РСЗВ HIMARS.

Найближчими днями пакет допомоги офіційно деталізують в адміністрації американського лідера, це стане вже 14-м постачанням військового обладнання та зброї Україні з початку повномасштабної війни з РФ.

За словами Байдена, члени Північноатлантичного Альянсу об'єднали весь світ задля підтримки України, зазначило агентство Bloomberg.

Зазначимо, що Великобританія має намір подвоїти військову допомогу Україні. Країна готує додатково 1 млрд фунтів стерлінгів для цього. Прем'єр-міністр Борис Джонсон вважає, що цей крок дозволить ЗСУ перейти від оборони до контрнаступу.


Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...