"Практика свідчить": Експерт розповів, якими насправді будуть наслідки ударів по російських НПЗ

Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у себе в Facebook заявив, що є «уже великі сумніви щодо того, що удари по російських НПЗ можуть дестабілізувати світовий ринок нафти та нафтопродуктів, передають Патріоти України.

На думку експерта, якщо припустити, що російський експорт нафтопродуктів буде падати, то:

  • на ринок піде більше російської нафти, а отже це буде тягнути ціну на сировину донизу;
  • росіяни експортують небагато бензину, тому впливу на ринок цього продукту не буде.

«Теоретично можливий підйом цін на дизпальне – це основна експортна позиція РФ. Але практика свідчить, що на зміну зростанню швидко приходе падіння, бо ринок наповнюється з альтернативних джерел. Подивіться на європейський ринок природнього газу: після шоку 2022 року сьогодні ціни на газ впали до мінімуму, сезон взагалі пройшли непомітно», – зазначив Куюн.

Експерт додав, що аналогічний результат буде й у випадку проблем на КТК (Каспійський трубопровідний консорціум), що транспортує нафту з Казахстану у Новоросійськ. «У світі надлишок цієї сировини. Гадаю, підвищення ціни з початку року з $77 до $86/бар, вже є досить потужним стимулом, щоб нафтові компанії та держави по всьому світі, особливо за межами ОПЕК, почали постачати більше», – переконаний він.

Сергій Куюн додав, що публікація Financial Times про заклик США – це «потужний сигнал «не бийте по російських НПЗ». На його думку, потрапити на шпальти газет йому могли допомогти як «прямі агенти», так і «корисні ідіоти». Усе це, на переконання експерта, свідчить про те, що «українські атаки дуже результативні».

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...