"Прапори російські скрізь, люди задоволені": СБУ оприлюднила розмови скандального Паші Мерседеса (відео)

Служба безпеки України заявила, що повідомила про підозру скандальному митрополиту УПЦ МП Павлу (Паша Мерседес) на основі обґрунтованої доказової бази щодо його причетності до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України, зазначають Патріоти України.

Як зазначили в СБУ, встановлено, що митрополит Павло Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

На підставі зібраних доказів Лебідю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

В СБУ також опублікували фрагменти особистих розмов одіозного митрополита Павла, які підтверджують висунуті йому звинувачення. В одній з розмов Павло радіє окупації Херсона, а вторгнення РФ називає "війною Америки і Росії до останнього українця". "Вже сьогодні Херсон благовіствуй радость велію, там уже і прапори російські скрізь... Люди довольні. Он показують, я то не вмію, слава Богу, і не хочу, а показують по Інтернеті. Ось і все. Звісно, не поступляться (російські окупанти - ред.). Колись казали, що буде війна Америки і Росії до останнього українця. Ще небагато залишилося. Зразу попереджую, не будь десь близько, де є якась частина, там, щось таке, якийсь завод", - казав митрополит неназваному співрозмовнику.

У ще одній розмові, опублікованій СБУ, Павло каже, що Україна винна у тому, що РФ розпочала війну, бо нібито "спровокувала Москву". "Пишуть сьогодні в ютубі, лупанули по тих лабораторіях американських в Києві і Одесі, щоб аж від них пил розлетівся... Знищують Україну повністю. Ну, ці б'ють по повній (росіяни - ред.), а ці ж провокують (українці - ред.)", - заявив Павло.

У ще одному перехопленні одіозний митрополит заявив, що у західних регіонах "нема українців". За його божевільною версією, все це "Польща та Угорщина", а "Україною там ніхто не дихає".

Крім того, під час розмови з неназваною жінкою митрополит називає терроборону "ублюдками" (українською "виродками" - ред.). В окремих перехопленнях митрополит не приховує, що підтримує зв'язок з Москвою, попри вторгнення РФ, а також просить молитися за московського патріарха. Окрім персональних розмов, митрополит у публічних зверненнях розпалював міжрелігійну ворожнечу. Фрагмент його скандальних звернень також опублікували в СБУ.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...