"Працює дистанційно": Відсторонений від посади глава КСУ Тупицький за січень отримав зарплату у 320 тисяч

Олександр Тупицький не визнає себе підозрюваним — за його словами, судді КСУ має повідомити про підозру генпрокурор або людина, що виконує його обов’язки.

Очільник КСУ Олександр Тупицький, якого тимчасового відсторонили від роботи, продовжує отримувати зарплату. За січень 2021 року він заробив 320 тисяч гривень, повідомляють Патріоти України.

За інформацією КСУ, загальний розмір заробітної плати, яку за січень 2021 року отримав Олександр Тупицький, сягає 322 748 гривень. З цієї суми:

  • оклад — 197 тисяч грн
  • за наукову ступінь — 29,5 тисяч грн
  • за вислугу років — 157 тисяч грн
  • за адміністративну (керівну) посаду — 29,5 тисяч грн
  • за доступ до державної таємниці - ще 19,7 тисячі грн

За 2020 рік Олександр Тупицький на посаді голови Конституційного суду заробив понад 3,7 мільйона гривень. Щомісяця в середньому він отримував 309 586 гривень.

29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський відсторонив Тупицького від посади на два місяці після клопотання Офісу генпрокурора. Співробітники Управління держохорони кілька разів не пускали Тупицького до будівлі КСУ. У суді запевнили, що через це суддя нібито працює у дистанційному режимі.

Тупицькому повідомили про підозру ч. 2 ст. 384, ст. 386 (свідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від подачі показань) Кримінального кодексу України.

Тупицький не визнає себе підозрюваним — за його словами, судді КСУ має повідомити про підозру генпрокурор або людина, що виконує його обов’язки. За даними слідства, Тупицького підозрюють в тому, що він «в корисливих інтересах і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України» підкупив свідка, щоб той відмовився давати свідчення або дав неправдиві свідчення.

Також Тупицький тричі протягом 2018−2019 років давав слідчому управлінню спецрозслідування Генпрокуратури неправдиві свідчення в кримінальному провадженні щодо заволодіння активами ВАТ Зуєвський енергомеханічний завод.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...