Працює навіть у горах та в будь-яку погоду: ЗСУ отримали унікальну РЛС 35Д6М, виробництва КП НВК "Іскра"

ЗСУ отримали РЛС 35Д6М здатну працювати у гірській місцевості

ЗСУ отримали РЛС 35Д6М здатну працювати майже у будь яких кліматичних умовах та у гірській місцевості, повідомляють Патріоти України з посиланням на ДК «Укроборонпром». Виготовили нову трикоординатну радіолокаційну станцію на Казенному підприємстві «НВК «Іскра» з Запоріжжя.

Казенне підприємство “Науково-виробничий комплекс “Іскра” оснастило радар додатковими виносними робочими місцями, що дає змогу повноцінно управляти станцією на відстані до 300 метрів.

Військові отримали сучасну техніку з поліпшеними тактико-технічними характеристиками: збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки та розширеними функціональними можливостями завдяки сучасним програмним рішенням, – написали у пресрелізі.
РЛС 35Д6М виробництва КП «НВК «Іскра»

РЛС може також – за потреби – комплектуватись обладнанням для безпосередньої взаємодії із зенітними ракетними комплексами.

Конструктори нашого підприємства готові виконати роботи з додаткового оснащення або розробки унікальної версії радара з огляду на потреби замовника, – розповів головний конструктор оглядових радарів підприємства Дмитро Семенов.

В рамках державного оборонного замовлення на 2020 рік, у грудні минулого року КП «НВК «Іскра» передало ЗСУ нову РЛС 35Д6М.

Виготовлена в рамках ДОЗ-2020 РЛС 35Д6М

У травні на підприємстві вже проводили модернізацію наявної на озброєнні радіолокаційної станції 19Ж6 до рівня 35Д6М.

Сімейство радарів 35Д6 вже значний період часу використовується в Збройних Силах України та має позитивний досвід експлуатації.

РЛС 35Д6М – це вітчизняна радіолокаційна станція зі збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки, розширеними функціональними можливостями за рахунок цифрових програмних рішень.

РЛС 19Ж6 35Д6М. Фото: Укроборонпром

Радари сімейства 35Д6 призначені для виявлення цілей на малих та середніх висотах в умовах впливу активних та пасивних завад з видачею координатної та трасової інформації, а також для роботи у складі сучасних автоматизованих систем ППО та для видачі цілевказівок зенітно-ракетним комплексам.


"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...