Працюють партизани: В окупованому Бериславі зняли російський триколор, який повісили загарбники

У Бериславі, що на Херсонщині, зняли російський прапор з постаменту. Хто це зробив - наразі невідомо.Без триколору окупантів місце виглядає набагато краще. Про це повідомив місцевий журналіст Олег Батурін на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

У коментарях жартують, що, напевно, російський триколор просто здуло.

Від початку березня Херсон перебуває під окупацією російських військ. Уже більше двох місяців херсонці виходять з українськими прапорами на акції протесту, аби показати, що Херсон - це Україна. Із голими руками українці часто змушують окупантів відступати, відганяють БТРи і КамАЗи з озброєними солдатами. Однак через погрози та залякування протестні акції відбуваються дедалі рідше. Ті періодично стріляють у повітря, по землі.

Така активна позиція мешканців Херсонщини найбільше заважає окупантам встановити там “новий порядок”. Однак сили противника зайняли Генічеськ, Каховку, Нову Каховку та інші населені пункти.

Українські органи державної влади та місцевого самоврядування на Херсонщині намагаються забезпечувати життєдіяльність регіону, незважаючи на те що, росіяни призначили свою “владу”. Переважно йдеться про господарські питання – комунальні послуги, соціальна сфера, транспорт, допомога в організації гуманітарної допомоги.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...