"Працюють повністю автономно": Як "Ловці шахедів" допомагають захищати небо над Україною і в чому їхні переваги (відео)

Україна отримала шість систем протидії ворожим безпілотникам, що мають назву "Ловці шахедів". Вони є найсучаснішими оборонними технологіями, що захищають стратегічні обʼєкти США,передають Патріоти України.

Про те, як вказані системи захищатимуть українські енергообʼєкти від російських дронів, розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI. Зазначається, що комплекси здатні виявляти усі типи літальних засобів, зокрема, ударні дрони, які Росія використовує проти України, як "Орлан" чи Shahed (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Виявляючи ворожі БПЛА, система блокує їх, випускаючи на перехоплення власні дрони. Автономний дрон Forten DronHunter F700, який містить система, може розганятися до 100 км/год. DronHunter F700 оснащений сітками, які допомагають полювати на ворожі дрони."Ловці дронів" призначені для захисту критичної інфраструктури і мають радіус дії до 5 квадратних кілометрів. Система працює повністю автономно, але за потреби оператор може перебрати управління на себе. Комплекси здатні спіймати безпілотник до 500 кг на висоті до 5,5 км. Ефективність таких перехоплювачів становить 85%, повідомили у Центрі.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...