Працювала HIMARS: Захисники точним ударом знищили ворожу станцію постановки перешкод "Житель" (відео)

Бійці Сил спеціальних операцій у співпраці з воїнами інших підрозділів Сил оборони ударом із M142 HIMARS відмінусували велику ворожу ціль. Йдеться про знищення російської станції постановки перешкод Р-330Ж "Житель", передають Патріоти України.

Її окупанти розмістили на Донеччині. Відео точного удару по цій техніці показало у Facebook Командування ССО.Зазначається, оператори-спецпризначенці та інші воїни ЗСУ провели чіткий комплекс заходів із виявлення і знищення ворожої техніки на Донецькому напрямку.Позиція автоматизованої станції "Житель" розташовувалася доволі далеко за лінією зіткнення. Оператори ССО оперативно передали її координати побратимам одного з ракетно-артилерійських підрозділів Сил оборони.

Наші воїни відпрацювали чітко й одним точним ударом рознесли станцію ракетою, випущеною із артилерійської системи HIMARS.На кадрах, знятих із дрона, помітно, що до "бавовни" довкола російської техніки метушилася групка окупантів. Ймовірно, загарбники автоматично відправилися на "концерт Кобзона" разом зі своїм "Жителем".

Згідно з відкритими даними, станція Р-330Ж "Житель" призначена для виявлення, пеленгування та радіопридушення базових станцій систем стільникового зв'язку стандарту GSM. Вона була прийнята на озброєння ЗС РФ, за твердженнями виробника, пройшовши випробування у бойових умовах. Пропагандисти кажуть, що "Житель" може перехоплювати і придушувати канали управління БПЛА, а ранні версії такої станції були використані в Другій чеченській війні.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...