Працював на ФСБ: На Рівненщині затримали чоловіка, який намагався підірвати водозабір

Зрадник пропонував росіянам навіть вбивства українських військових.

Правоохоронці затримали жителя Одещини, який співпрацював з російською ФСБ і намагався підірвати водозабір у Рівненській області, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, слідчі встановили, що у травні чоловік з власної ініціативи вийшов на представників ФСБ Росії та за їхнім завданням збирав та передавав спецслужбами країни-агресора детальну інформацію про один з військових об'єктів на території Одеської області. За даними слідства, він також пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників операції Об’єднаних сил.

"12 вересня він за завданням своїх кураторів намагався знищити шляхом підриву об’єкт Горбаківсько-Гориньградського водозабору, що призвело б до тривалого припинення водопостачання близько 50% побутових і промислових споживачів м. Рівне та інших районів області. Однак контррозвідники завадили йому вчинити протиправні дії – затримали та вилучили вибуховий пристрій", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді та закінченому замаху на диверсію (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ст. 113 Кримінального кодексу України), а також про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення вини, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: