Працював на ФСБ: СБУ затримала фельдшера "швидкої", який коригував удари РФ по Одеській області

В Одеській області співробітники Служби безпеки України затримали ще одного агента ФСБ, який коригував ракетні та дронові удари по одному з портових міст регіону, передають Патріоти України.

Затриманий агент збирав інформацію про розташування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби, а також про позиції ППО, що захищають південний регіон.

Злочинцем виявився 39-річний фельдшер місцевої станції екстреної медичної допомоги. Він привернув увагу російських спецслужб у квітні цього року, коли почав публікувати антиукраїнські коментарі в проросійських Telegram-каналах.

За завданням ФСБ він збирав розвідувальну інформацію під час своїх поїздок по прибережній зоні, зокрема під час викликів "швидкої допомоги". Отримані дані він фіксував на Google-карті, а потім передавав їх російським кураторам через скріншоти.

СБУ задокументувала його злочинні дії та затримала під час обшуку, під час якого були знайдені два мобільні телефони, що використовувалися для зв'язку з ФСБ.

Зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі він перебуває під вартою і йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Скільки ще може тривати війна в Україні? Романенко назвав можливі сценарії

вівторок, 20 серпень 2024, 16:50

Війна, яку розв’язала Росія в Україні, триває вже понад два з половиною року. Ситуація на фронті більш ніж гаряча. Ворог повільно, але наступає на Донеччині, а ЗСУ стрімко захоплюють нові території на російській Курщині та контролюють їх, дивуючи увесь...

Буде торг: Bloomberg назвав країну, яка погодилася передавати повідомлення між Зеленським та Путіним

вівторок, 20 серпень 2024, 16:30

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю, 23 серпня, щоб спробувати збалансувати зв'язки з Вашингтоном і Москвою. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. За інформацією джерел видання, Моді виключив роль посередни...