Працював на ворога: СБУ затримала агента спецназу РФ, який готував прорив на Покровському напрямку

Служба безпеки України (СБУ) затримала агента російського спецназу. Він готував прорив окупантів на Покровському напрямку, передають Патріоти України.

"Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої. Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії", - йдеться у повідомленні.

Ця інформація, за даними СБУ, була потрібна окупантам для підготовки нових наступів і прориву оборони ЗСУ.

"Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні йому локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах. Служба безпеки затримала фігуранта у його власному помешканні", - розповіли в СБУ.

Ким виявився агент РФ

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії.

"У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецпризначенець Росгвардії, який співпрацює з воєнною розвідкою РФ. Його особу вже встановлено СБУ", - зазначили у відомстві.

У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських Telegram-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

"Пам’ятаємо Героїв України, які віддали свої життя у цій битві": СБУ показала унікальні кадри спецоперації зі звільнення Зміїного

неділя, 30 червень 2024, 20:10

Два роки тому українські захисники звільнили острів Зміїний у Чорному морі. Служба безпеки України показали унікальні кадри спецоперації, передають Патріоти України. . У червні 2022 року спецпризначенці центру спецоперацій "А" СБУ разом із бойовими по...

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...