Працював на ворога: СБУ затримала одного із лідерів руху Віктора Медведчука "Український вибір"

Контррозвідка Служби безпеки України затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука "Український вибір". За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами, передають Патріоти України.

Зловмисник розробив концепцію "народного самодержавства", повідомляє пресцентр СБУ. Ця концепція передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Прізвище затриманого наразі не повідомляється.

"Встановлено також, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації президента РФ щодо особистого прийому: щоб "доповісти" про підготовку заходів підривної діяльності в Україні", – йдеться у повідомленні СБУ.Зазначається, шо ідеї розробленої концепції просувались через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

Повідомляється, що під час обшуків за місцями перебування зловмисника правоохоронці виявили: документацію та печатки "громадських організацій"; заборонену символіку; лист з адміністрації президента Росії про отримане звернення; комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.Усього ж з початку війни СБУ відкрила понад 6 тисяч кримінальних проваджень за злочини проти України. Серед них більше однієї тисячі стосуються посягання на територіальну цілісність країни та спроби захоплення державної влади.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...