Працював на ворога: У Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари по області

Служба безпеки запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини

Про це повідомили у відомстві, передає "Еспресо.Захід".

За даними спецслужби, росагента, який готував координати для ворожої атаки, затримали у результаті спецоперації в обласному центрі.

Збирав розвіддані про військові об’єкти і пересування техніки

"Перебуваючи за кермом власного авто, він об’їжджав місто та одночасно фіксував на камеру мобільного телефону можливі локації Сил оборони. У такий спосіб фігурант сподівався розвідати місця розташування потенційних цілей, у тому числі військових шпиталів. Співробітники СБУ завчасно отримали інформацію про розвідувальну активність агента і поетапно задокументували кожен його "крок", - йдеться у повідомленні.

Крім наведення російських ракет на територію Рівненщини, агент ФСБ також відслідковував рух військових колон з важкою технікою ЗСУ по автотрасах західного регіону.

Чоловіка затримали "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу українських захисників. В його автівці знайшли і вилучили гаджет, на який він приховано знімав військові обʼєкти Сил оборони.

Що відомо про агента ФСБ

Так, ворожим поплічником виявився уродженець тимчасово захопленого Криму. Він вже тривалий час проживав у Рівному, де займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів.

"До початку повномасштабної війни чоловік регулярно відвідував український півострів, де залишились його родичі. Під час однієї з таких поїздок фігуранта завербувала співробітниця окупаційного "управління ФСБ в Криму та м. Севастополь". Після 24 лютого 2022 року вона дистанційно "активувала" свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь РФ", - зазначили в СБУ.

Чоловікові "світить" довічне

Йому оголосили підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Наразі чоловік перебуває під вартою без права внесення застави. За скоєне зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Інші кримінальні справи колабо

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...