Працював помічником депутата: У Німеччині викрили російського шпигуна

В Німеччині викрили російського шпигуна, який працює на ФСБ. Виявилося, що у шпигунстві підозрюють російського політтехнолога українського походження Володимира Сергієнка. Про це пише російський BILD, передають Патріоти України.

Як зазначається, The Insider та Der Spiegel провело розслідування, яке показало, що в Німеччині виявили російського шпигуна, який працює на ФСБ. Ним виявився політтехнолог українського походження Володимир Сергієнко.

“Сергієнко, працюючи помічником депутата від партії “Альтернатива для Німеччини” Євгена Шмідта, був у тісному контакті з офіцером ФСБ. За даними журналістів, контактною особою у спецслужбі був полковник Ілля Вечтомов, який працює у Дев'ятому управлінні П'ятої служби ФСБ – вона відповідальна за Україну”, - пише видання.

Що цікаво, влітку минулого року Spiegel вже писало, що Сергієнко їздить до Москви, обговорює там можливості уповільнення постачання німецьких танків ЗСУ та бере участь у пропагандистських ток-шоу.

“Згодом The Insider вдалося отримати доступ до особистого листування Сергієнка. З неї випливає, що він звітував про свої дії перед московським куратором, погоджував свої дії, а також отримував фінансування. За даними Spiegel, влада Німеччини намагається позбавити Сергієнка отриманого ним у 2022 році німецького громадянства, оскільки під час подачі документів він пред'явив лише український паспорт і приховав російський”, - пише BILD.

Водночас сам шпигун заперечує свої будь-які зв’язки з РФ. Депутат Шмідт, помічником якого працює Сергієнко, заявив, що не відповідатиме на “бездоказові підозри”. При цьому адміністрація Бундестагу розпочала внутрішню перевірку щодо Сергієнка: тепер йому, зокрема, заборонено переміщатися будівлею парламенту.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...