"Працював усе літо": Орбан заявив, що його "миротворча місія" ще не завершена

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його "миротворча місія", над якою він працював все літо, ще не завершена, скоро з'являться "нові переконливі ініціативи", передають Патріоти України.

Він нагадав, що після своїх вояжів до України та Росії направив лідерам ЄС свій "мирний план", який пізніше опублікував через витоки у ЗМІ.

"Я написав, що якщо б ми зробили певні речі на початку липня, то могли б запобігти ескалації цього конфлікту в наступні два-три місяці. Зараз, якщо порівняти ситуацію на початку липня з нинішньою, на початку вересня, то все набагато гірше, ніж було тоді", - вважає він.

Крім того, Орбан зауважив, що його "миротворча місія", "до речі, не закінчена".

"Я працював над нею все літо, ми працюємо на міжнародному рівні. З'являться нові переконливі ініціативи, деякі з них можна буде побачити вже у вересні. Потрібно працювати над цим", – додав угорський прем’єр.

Візити Віктора Орбана до Москви та Пекіну

5 липня Орбан відвідав з офіційним візитом Москву. У столиці РФ він зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час спільної пресконференції з Путіним Орбан зробив кілька заяв щодо війни Росії проти України. Зокрема, він наголосив, що позиції Києва та Москви щодо миру "дуже далекі одна від одної".

Своєю чергою низка європейських лідерів доволі різко відреагувала на візит глави угорського уряду до Москви. Вони наголосили, що Орбан не представляв ЄС у РФ під час зустрічі з Путіним.

8 липня у межах своєї "миротворчої місії" прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до столиці Китаю Пекіну.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...