Працював від 24 лютого: Окупанти згортають госпіталь за 100 кілометрів від Харкова

За інформацією військового оглядача Олександра Коваленка, спеціальний медичний загін 220-й МОСН ЗВО був розгорнутий за 100 кілометррів від Харкова з 24 лютого. Але тепер його згортають і передислоковують вглиб, подалі від українсько-російського кордону, повідомляють Патріоти України.

"Фактично з перших днів цей підрозділ обслуговував поранених окупантів, яких звозили з України. Третє хірургічне відділення відігравало в регіоні головну роль із медичної підтримки передовіх підрозділів Росії. Тепер цей потенціал згортається і передислоковується, що говорить про послаблення даної локації і фактичної переорієнтації пріоритетів Росії", - пише Коваленко.

У той же час, зауважує оглядач, велика концентрація польових госпіталів зберігається в Ростовській області, куди везуть поранених росіян із Луганського та Донецького плацдармів. Харківський напрямок, за словами Коваленка, стає другорядним.

У той же час минулого тижня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав розгорнуте інтерв'ю британському виданню The Economist. Він не виключив, що Росія спробує розпочати новий наступ, "не на Донбасі, а у напрямку Києва, з Білорусі, не виключено й південного напрямку".

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...