Працював "зіркою" ТБ у росіян: Жителю Харківщини світить серйозний термін

Слідчі встановили, що під час окупації чоловік жив у селі Рубіжне на Чугуївщині та давав інтерв'ю російським інформагенціям, де виправдовував повномасштабне вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України.

"Зловмисник на камеру дякував російським військовим за окупацію територій України, та скаржився, що це не було зроблено раніше. Такі відео росзмі подавали нібито як позицію пересічних громадян України і використовували для масового "розгону" в інформпросторі", — розповів речник Управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Після деокупації чоловік переїхав до Харкова та сподівався, що уникне відповідальності, проте його викрили. На комплексній судовій експертизі мовлення підтвердили, що висловлювання чоловіка були протиправними.

Харківська обласна прокуратура навела одне з висловлювань жителя Рубіжного. "Молодцы, надо было ещё 8 лет назад сюда приехать, на Украину, и освобождать", — заявляв чоловік.

Судитимуть чоловіка у Чугуївському міському суді Харківщини. Обвинувальний акт щодо нього склали за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії Росії проти України та тимчасової окупації частини території України, вчинене з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років тюрми та конфіскацію майна.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...