Працівника посольства Великої Британії, який шпигував на користь Росії, кинула дружина-українка, - ЗМІ

Пара познайомилася в 2002 році. ЧДружина залишила шпигуна-невдаху кілька місяців тому.

Арешт Сміта. Фото: thesun.co.uk

Від працівника британського посольства, звинуваченого в шпигунстві на користь Росії і заарештованого в ФРН, пішла дружина-українка за кілька місяців до арешту, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Sun.

Світлана Макогонова пішла від 57-річного охоронця Девіда Сміта в лютому після майже 20 років шлюбу, зазначає видання.

Затриманий в Потсдамі Сміт одружився із Макогоновою, яка, імовірно, народилася в Одесі, в 2002 році. Як розповів друг сім'ї, пара познайомилася, коли Сміт, "одержимий нацистською Німеччиною і Радянською Росією, працював бортпровідником в 1990-х роках".

Подружжя спочатку проживало в місті Ер на південному заході Шотландії, потім з фінансових міркувань переїхали в британський Кролі, а пізніше - до Німеччини.

Девід Сміт. thesun.co.uk

Про затримання чоловіка Генпрокуратура ФРН повідомила 11 серпня. У будинку і на робочому місці підозрюваного були проведені обшуки. Стверджується, що "принаймні один раз він переправив отримані в рамках своєї професійної діяльності документи представнику російської спецслужби, за що отримав готівку".


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...