"Правда - це брехня, війна - це мир": Російського військового, який зізнався у вбивствах українців, хочуть засудити за "фейки про армію"

У РФ завели кримінальну справу проти російського військовослужбовця Данііла Фролкіна, який зізнався у розстрілах цивільного населення та скоєнні крадіжок у Андріївці (Макарівський район Київської області). Відповідну справу було передано до Хабаровського гарнізонного військового суду. Про це повідомляє російський правозахисний проект "ОВД-Інфо", передають Патріоти України.

Військовослужбовцеві 64-ї мотострілецької бригади Даніілу Фролкіну закидають публічне поширення завідомо неправдивої інформації про російську армію, вчинене групою осіб з корисливих мотивів (пп. "б", "г" ч. 2 ст. 207.3 КК РФ). В кінці липня він подав заяву на звільнення зі служби і поїхав в Хабаровський край. Наразі невідомо, де він знаходиться.

Злочини Данііла Фролкіна

У липні "Слідство.Інфо" опублікувало розслідування, в якому повідомлялося про вбивство жителя Андріївки в Київській області, де з перших днів окупації росіяни розмістили свою артилерію і склади з боєприпасами, на ім'я ігор. Окупанти викрали його за те, що він нібито передавав українським військовим інформацію про пересування російської техніки. Незабаром дружина виявила його тіло зі слідами тортур.

Вбивцю Ігоря вдалося ідентифікувати за селфі з викраденого телефону - ним виявився 20-річний російський контрактник Данііл Фролкін.

У серпні російське видання "Важные истории" опублікувало матеріал, в якому переказувалися телефонні розмови з Фролкіним. Військовий розповів журналістам, що брав участь у розстрілах цивільного населення та мародерстві під час свого перебування в Андріївці.

За його словами, в березні він особисто брав участь в обшуках будинків місцевих жителів і застрелив будівельника Руслана Яремчука. Також він розповів, що його товариші по службі вбили двох мирних жителів. Вбивства і мародерства відбувалися за участю підполковника Олександра Прокурата.

Вцілілі жителі села пізніше впізнали Фролкіна і описали його як військового, який більше за інших хвалився скоєним вбивством. У червні Києво-Святошинська прокуратура оголосила Фролкіну підозру за статтею про "порушення законів і звичаїв війни" (ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:14

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні цього фінансового року. Про це у суботу, ...