Правда очі коле: РосЗМІ видалили інтерв'ю окупанта, який розповів про хороші умови в українському полоні (відео)

Телекомпанія "Лабитнангі-ТВ" з Ямало-Ненецького округу РФ взяла інтерв'ю у російського окупанта контрактника Михайла Радигіна, який нещодавно повернувся з українського полону. На подив, окупант чесно розповів, що в полоні українська сторона дотримувалася Женевської конвенції, росіян забезпечували триразовим харчуванням та нормально ставилися. Але невдовзі телеканал видалив інтерв'ю. Відео із окупантом зберегли російські телеграм-канали, зазначають Патріоти України.

Михайло Радигін служив у правоохоронних органах РФ. Він підписав короткостроковий контракт у серпні 2022 року, тому що йому "трохи не вистачало до пенсії". "Просто зробили пропозицію, що ось можна сходити за контрактом до Нового року чотири місяці. У мене залишився шматочок до пенсії добити, я через це і пішов. Ну і все, гадаю, схожу, нічого страшного", – розповідає окупант.

Але підрозділ Радигіна перекинули до Харківської області, де його поранили і потрапили в полон.

За його словами, полонених не били, "нормальне ставлення було". "Коли вже у Харкові, у СІЗО опинилися, вони (українська сторона. – Ред.) кажуть: "ви офіційно військовополонені". Тоді вже видихнув, що точно не вб'ють", – каже росіянин.

Потім його повезли до Києва, а потім до Львівської області, до табору для полонених. Разом із ним там було близько 150 осіб.

"Самі собі готували. Годували три рази. Розпорядок армійський: о 6-й підйом, о 10-й відбій. Вивчили гімн їх напам'ять, про Бандеру пісню напам'ять. Саме що сподобалося — це Софії Ротару пісню вивчили. Я говорю: що прям так? Відповідають: ну, вона ж наша, вчіть ось "Червону руту", — описував своє перебування у таборі Радигін.

За його словами, до російських полонених постійно приїжджали іноземні репортери з Британії, Канади, Австралії. "Цікавилися, як нас утримують, як харчування, навіщо приїхали сюди. Чим будемо потім займатися, після полону. У них там конвенція Женевська працює, вони нам її зачитували, наші права, всі. У них все відстежується в режимі онлайн, вони кажуть, ми можемо відстежити, що з вами було", — каже експолонений.

Після повернення до РФ Радигіна та інших російських військових утримували протягом трьох тижнів у казармі військової частини у центрі Москви, де їх допитували.

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали:

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...