"Правду говорить запретили, офицеры массово уходят", - звільнений з Генштабу полковник зробив гучну заяву

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак займається зведенням особистих рахунків, ігнорує закон і сприяє відтоку з армії кваліфікованих кадрів. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив полковник Віктор Шідлюх, зазначають Патріоти України.

Свій пост військовий назвав «Месть за защиту армии». За його словами, сьогоднішні привітання з Днем Збройних сил України у нього відгукуються болем в серці, а настрій не святковий, оскільки наразі сотні офіцерів звільняються.
Шідлюх нагадав про те, що був і на передовій, і вчив офіцерів і сержантів інноваційним методикам у військах, серед яких ті, що впроваджуються в НАТО. Разом з товаришами освоював нові напрямки для ЗСУ - починав внутрішні і зовнішні комунікації. Багато виступав у ЗМІ.
«В моих выступлениях не было политики. Мне никто не указывал что говорить. Вы слышали от меня лишь то, что я видел и чувствовал на собственном практическом опыте, а руководили мной только мои базовые проукраинские ценности», — написав він, зазначивши, що зараз все змінилося, правду говорити заборонили, не потрібними стали інновації.
Офіцер стверджує, що зміни на гірше почалися з призначення Хомчака на посаду начальника Генштабу. Під час одної з перших нарад він заборонив Шідлюху виступати в ЗМІ. Це при тому, що той - спікер ГШ. Це сталося заочно і без пояснення причин прийняття рішення. Потім, коли Шідлюх був у відпустці, його звільнили з посади.
«Чтобы не раскачивать и так нездоровую ситуацию (общественное выше, чем личное), я подал документы и выиграл конкурс на должность доцента кафедры стратегических коммуникаций Национального университета обороны Украины, то есть, по направлению, которым я занимался пять лет», — додав він.
Однак Хомчак не підписав відповідні документи. При тому, що підставою для призначення є виключно рішення Вченої ради.
Всупереч закону про «Звернення громадян» Хомчак відмовився зустрітися з Шідлюхом, хоча той просив його про це. Після звернення офіцеру запропонували «посаду з пониженням» за спеціальністю, за якою він ніколи не працював.
Після цього Шідлюх записався на прийом до міністра оборони Андрія Загороднюка. Збирався скаржитися на порушення його права займати посаду, на яку він виграв конкурс.
«Господин Хомчак, узнав, что я обратился к министру, издал циничное поручение подчиненным: «по возможности решить вопрос до приема». Так вопрос именно в нем, в том, что именно господин Хомчак не подписал представление», — озазначив він.
Шідлюха прийняв в.о міністра. Під час цієї зустрічі підлеглі Хомчака намагалися виправдовувати незаконні дії начальника, але пояснити, чому не відбулося призначення, так і не змогли.
«Не смогли объяснить почему предлагают должности с понижением через три месяца после приказа об освобождении меня с должности и лишь после написания жалобы», — написав Шідлюх.
Було вирішено «невідкладно прийняти рішення щодо подальшого службового використання (офіцера, - ред) з урахуванням набутого досвіду. За результатами поінформувати.» Офіцер написав Загороднюку, щоб він особисто брав участь при розгляді скарги. Як стверджується, звернення залишилося без відповіді.
Шідлюх зазначив, що використовував всі процедури, передбачені статутом. З моменту звільнення минуло 4 місяці, офіцер без посади.
«Итак, расправа? Да. Об этом мне в глаза заявили. Предлагали уволиться. А уже Победа? А уже можно почивать на лаврах? Таких случаев расправы над офицерами — сотни. Дело не во мне. Мой случай лишь пример. Офицеров не вернешь, а их отток катастрофа для ВСУ. Последние «предупреждение об увольнении» тому доказательство», — додав він.
Шідлюх нагадав про те, що в 2014 році була проблема - відсутність кваліфікованих офіцерів. Зараз він хотів би займатися навчанням військових «правильним речам».
Він висловив надію, що Загороднюк не знає про те, що відбувається.
Офіцер нагадав, що давав присягу не Хомчак, а народу України і пообіцяв відстоювати правду, справедливість і закон «всеми возможными способами».

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...