Правоохоронці відкрили два провадження щодо втручання Венедіктової у справу Татарова, - Грищук

В.о. керівника САП Максим Грищук розповів про перепетії кримінального переслідування "ката Мацдану", але дуже потрібної Банковій людині, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Наскільки я знаю, два навіть таких провадження є. Це одне було, наскільки я розумію, у ДБР зареєстрували, і мене допитували як свідка, і НАБУ зареєструвало (провадження — ред.)", - сказав Грищук.

За його словами, САП здійснює процесуальне керівництво у справі, яке розслідує НАБУ. "Там здійснюється первинна стадія — збору доказів", - уточнив Грищук.

Відповідаючи на запитання про те, чи допитували Венедіктову у межах цієї справи, він зазначив, що не може сказати, бо не входить у групу прокурорів у цій справі.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора пізно ввечері 23 грудня змінив підслідність справи Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши СБУ.

У НАБУ розкритикували дії ОГП і заявили, що вони мають на меті унеможливити обрання запобіжного заходу Татарову. У прокуратурі ситуацію не коментували.

Сам же Олег Татаров заперечує свою причетність до злочинів.

25 грудня минулого року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу заступника керфвника Офісу Президента Олега Татарова.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...