"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України.

Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумкової ситуації та поскаржився, що гіпотетичний збір для лікування хворих на рак не зібрав би стільки грошей. «Тоді нехай вони надішлють зброю, а я їм скажу, що мені нічого їм сказати. Якби ми сьогодні сказали, що давайте зробимо збір від раку, напевно, не так вже й багато було б зібрано», — стверджує він.

Він також заявив, що за збором стояли «величезні зусилля, щоб створити свого роду противагу уряду, тому що ми говоримо, що зброї немає». Фіцо також вжив фразу «пердіти в Стромовці» (prd do Stromovky), коли говорив про ініціативу громадян Словаччини.

«Через рік-два буде те саме — всі гроші буде витрачено, можливо, частину з них буде вкрадено, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де перебуваємо зараз. Це моя позиція. Ось чому я все одно віддаю перевагу мирному рішенню, припиненню вогню за будь-яку ціну, і я поважаю людей у Словаччині, якщо вони вирішать послати гроші на боєприпаси. Але це не змінить ситуацію в Україні», — заявив словацький прем'єр.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...