Представники ЗСУ і Пентагону обговорили стратегію розвитку повітряних сил України

Документ оборонного планування на довгострокову перспективу в ПС розробляється вперше.

24 січня ц.р. у Вінниці, представники Командування Повітряних сил Збройних сил України та делегації США обговорили питання Стратегії розвитку Повітряних сил та які виклики постануть перед військовими у найближчі 15 років, передають Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

За словами начальника штабу Командування ПС ЗСУ полковника Артема Антонова, розробка Стратегії – непростий процес, який триває вже близько року. Він додав, що документ оборонного планування на довгострокову перспективу в ПС розробляється вперше.

«Нині ми виходимо на фінішну пряму. Вже готовий цілісний документ, у якому відображене наше бачення цільової моделі Повітряних сил до 2035 року, та шляхи, якими ми плануємо досягати поставлених цілей», – заявив офіцер.

Антонов також повідомив, що одним із ключових завдань згідно зі Стратегією є набуття взаємосумісності бойової авіації України та країн-членів НАТО.

Найбільш проблемними питаннями залишається переозброєння, яке вимагає значних фінансових ресурсів.

Зазначається, що Стратегію розвитку Повітряних сил ЗС України планується представити на широкий загал весною 2020 року.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...