"Прекрасно відпрацьована операція": У ГУР прокоментували удар ЗСУ по російських військах в Оленівці

Речник Головного управління розвідки Андрій Юсов прокоментував удар ЗСУ по скупченню російських сил в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області. Він сказав, що це планова робота українських сил безпеки і оборони, передають Патріоти України.

"Військова розвідка працює над тим, щоб виявляти місця скупчення противника, живої сили й техніки. В даній ситуації прекрасно відпрацьована операція, оперативно використана інформація — і завдано значного удару ворогу", — наголосив Юсов.

Речник ГУР нагадав, що це не перший такий удар. Крім того, він анонсував, що аналогічні операції відбуватимуться і в майбутньому.

Відповідаючи на запитання про те, звідки розвідка отримує дані про скупчення російських військ на окупованій території або про заплановані шикування сил РФ, Юсов сказав, що це "комбінована історія". "Інформація отримується з кількох джерел, щоб переконатися, що вона справді відповідає дійсності", — зазначив речник.

29 лютого Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України завдали ракетного удару по російських військах у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, внаслідок чого загинуло, попередньо, 19 окупантів.

Зазначається, що ЗСУ ліквідували у тому числі заступника командира військового підрозділу. Поранено близько 12 росіян, зокрема — командир цього підрозділу.

Напередодні російські пабліки писали, що ЗСУ 27 лютого вдарили ракетами РСЗВ HIMARS по російських окупантах під час нагородження в Оленівці.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...