Прем'єр Іспанії заявив, що в Путіна досі є таємні союзники у Європі - приїжджали до нього і хвалили його методи

Президент Росії Володимир Путін досі має таємних союзників у Європі. Нині вони приховують свої симпатії до російського диктатора, але ще рік тому приїжджали до Москви та хвалили методи Путіна, передають Патріоти України.

Європа має зробити все, щоб не допустити до влади екстремістські партії, які поділяють прагнення Путіна "розколоти світ і повернути час назад", оскільки це запустить процес руйнування європейських держав зсередини. Про це у своєму виступі на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, якого цитує La Vanguardia.

Санчес виступив у Давосі 17 січня. Головним посилом його виступу перед світовими лідерами став заклик не допустити, щоб екстремістські партії проникли до державних установ країн Євросоюзу та зруйнували їх зсередини.

Екстремістськими партіями Санчес назвав украй праві політичні рухи, які останнім часом заручилися підтримкою консервативних політичних сил й отримали шанс увійти до урядів західних держав. А це, переконаний прем’єр Іспанії, може підірвати європейські цінності.

У своєму виступі Санчес провів паралель між популістськими ризиками, що несуть загрозу для Європи, та авторитаризмом Володимира Путіна. "Міжнародна спільнота має боротися з "гнилим насінням", яке Путін посіяв у наших країнах", – сказав Санчес.

Він не став конкретизувати, кого саме вважає "гнилим насінням", "посіяним" у європейській політиці. Однак у La Vanguardia припустили, що йшлося, наприклад, про ультраправу національно-консервативну політичну партію Іспанії Vox ("Голос". – Ред.) або італійську політичну партію націоналістично-консервативного напрямку "Брати Італії", голова якої Джорджія Мелоні нещодавно очолила італійський уряд.

"Російський самодержець не самотній у своєму реакційному прагненні розколоти світ і повернути час назад. Він має багато союзників у Європі, які зараз приховують свої симпатії до Путіна, але всього рік тому приїжджали до нього і хвалили його методи", – зазначив Санчес у своєму виступі.

На думку глави іспанського уряду, європейці мають боротися з ризиком приходу до влади вкрай правих сил із такою ж жорстокістю, якою українці чинять опір російському вторгненню.

"Ми повинні боротися з ними з тією ж рішучістю, з якою українці борються з російськими окупантами, хоч і "іншою зброєю". Нашою зброєю будуть демократія, прозорість та ефективна політика", – наголосив Санчес.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...