Прем'єр-міністерка Молдови оббрехала Україну: Financial Times розповсюджувало фейки про контрабанду зброї, - МЗС України

Журналісти британського видання Financial Times у своїй статті від 6 лютого спотворили цитату колишньої прем'єрки Молдови Наталії Гаврилиці про контрабанду української зброї в Україну.

FT випустила статтю із заголовком: "Прем'єр-міністерка Молдови закликає до збільшення допомоги ЄС задля приборкання контрабанди зброї з України", повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на Facebook.

У матеріалі наводиться цитата молдавської прем'єрки, де вона говорить про те, що її країна "спостерігає збільшення" контрабандної зброї, а також людей та товарів із території України після повномасштабного вторгнення Росії.

"Незаконна контрабанда зброї, людей та товарів з України була основним побоюванням для країн ЄС після вторгнення Росії в лютому минулого року, що посилилося величезною кількістю зброї, поставленої в країну за останні 11 місяців, а також збільшенням кількості людей, які прагнуть виїхати", — цитує британське видання Ніколенко.

У відповідь на "проблему" з "українською контрабандою" Брюссель створив центр підтримки у Молдові, щоб нібито відслідковувати та протидіяти спробам незаконної території.

Брюссель створив центр підтримки у Молдові, намагаючись відслідковувати та протидіяти спробам незаконної торгівлі. Ця ініціатива, за словами Гаврилиці, досягла "успішних зусиль у контексті припинення контрабанди зброї та людей".

Спікер МЗС навів пряму цитату Гаврилиці, в якій вона каже, що Республіка Молдова "не хоче стати країною, де зростають загрози безпеці, або посилюється. . . торгівля людьми або контрабанда".

"Молдові потрібна підтримка ЄС, щоб "не дозволити мережі контрабанди розростися". Цілком легітимне бажання представниці країни, біля території якої йде війна. Але чи безпосередньо говорить молдовська екс-прем'єрка про факти контрабанди зброї чи її збільшення? Ні", – пише речник МЗС.

Як зазначив Ніколенко, ще один ключовий момент у статті, який вказує на її "фейковість" – це відсутність інформації, будь-яких фактів про українську контрабанду на території Молдови. Щобільше, МЗС не отримувало підтвердження випадків контрабанди зброї з території України від молдавської сторони.

У міністерстві зазначають, що цей матеріал Financial Times є дезінформацією, яка має на меті дискредитацію міжнародної військової допомоги Україні.

"Росія інвестує численні ресурси, аби зараз завадити поставкам західної зброї нашій державі на тлі нового наступу російської армії. Очевидно, що стаття Financial Times мала посилити на Заході страх щодо того, що зброя, яка передається Україні, обернеться проти самих західних країн, потрапивши до рук кримінальних елементів", – зазначив речник МЗС.

Відомство вимагає від редакції британського видання негайно провести редакційне розслідування обставин публікації неправдивих матеріалів, які "мають усі ознаки дезінформації на користь Росії".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...