Прем'єр-міністр Франції заговорив про можливе скорочення військової допомоги Україні

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що у разі перемоги на парламентських виборах ультраправих може скоротитися військова допомога Україні. Про це з посиланням на французького міністра повідомляє BFM TV, передають Патріоти України.

"Для ультраправих наступний крок абсолютно зрозумілий: це буде блокування Європейського союзу. Це вже ясно. Жордан Барделла (лідер ультраправих - Ред.) пропонує фінансувати свої неспроможні обіцянки, зокрема, за рахунок скорочення нашого внеску в Європу", - заявив він.

За словами прем'єра, це стане початком Frexit. Наступний крок після цього, наголосив Атталь, якщо "Національне об'єднання" ухвалить його, буде кінець значної частини підтримки України". "У разі (приходу до влади) "Національного об'єднання" – це блокування Європейського Союзу, це початок Frexit і кінець значної частини підтримки України", – застеріг глава французького уряду.

При цьому він наголосив, що завтрашній день, який пропонує його партія – "це вибір Європи, яка допомагає нам і захищає нас".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...