Прем’єр-міністр Нідерландів розповів, як Україна зможе отримати додаткові системи Patriot

Європейський Союз може викупити системи Patriot у країн, які їх мають, але не хочуть передавати Україні. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

За словами посадовця, Євросоюз знає, що багато країн мають запаси систем Patriot. «Ми можемо у них купити, можемо доставити в Україну, гроші у нас є. Це вкрай важливо», – сказав він після прибуття на саміт лідерів ЄС.

За словами Рютте, йдеться про країни, які безпосередньо не хочуть передавати їх Україні. Днями Нідерланди пообіцяли 4 млрд євро на військову допомогу для України, а також передати кілька систем Patriot. Однак Рютте не уточнив про яку кількість йдеться.

Також Рютте відреагував на нещодавню заяву президента Володимира Зеленського з приводу того, що союзники Ізраїлю допомогли йому у відбитті атаки, хоча країна не є членом НАТО. При цьому Україна досі не має достатньої підтримки ППО. Прем'єр Нідерландів сказав, що Україні потрібна вся ППО, яку вони можуть отримати для Києва.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...