Прем'єр-міністр Великої Британії Джонсон наполягає на відключенні Росії від SWIFT, але "миролюбна" Німеччина не готова, - Financial Times

Прем'єр-міністр Великої Британії твердо наполягає на відключенні Росії від міжнародної системи розрахунків SWIFT, проте канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив його, що ані Німеччина, ні Євросоюз загалом не підтримають таких санкцій.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на інформовані джерела, зазначають Патріоти України.

Джонсон зазнав різкої критики за те, що антиросійські санкції, оголошені Лондоном на першому етапі, виявилися досить м'якими, і намагається підштовхнути своїх колег до жорсткіших репресій проти РФ, зазначає газета.

"Прем'єр дуже прагне цього і наполягає дуже твердо", - заявив один із британських чиновників, говорячи про бажання Джонсона відключити Росію від SWIFT.

Проте уряд Великої Британії загалом вважає, що цей захід може бути використаний лише в рамках міжнародної угоди, і цю позицію поділяє президент США Джо Байден.

"Ми маємо зробити це разом", - зазначив британський чиновник.

Як очікується, Джонсон шукатиме міжнародної підтримки такого кроку під час зустрічі з лідерами G7, яка відбудеться пізніше в четвер.

США раніше давали зрозуміти, що вважають за передчасне обговорювати відключення Росії від SWIFT, але не відкидають цієї можливості, зазначає FT.

Закриття доступу до SWIFT спричинить серйозні проблеми для найбільших російських банків й ускладнить міжнародні торговельні операції РФ, а також отримання країною доходів від експорту нафти і газу.

На частку Росії припало 1,5% транзакцій у SWIFT у 2020 році.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...