Прем'єр-міністр Великої Британії прибув до Києва

У п’ятницю, 12 січня, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак прибув до Києва. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на фото, опубліковані американською фотоагенцією Getty Images, на яких видно, як Сунак виходить з потягу Укрзалізниці, передають Патріоти України.

Раніше британський уряд, анонсуючи візит Сунака, повідомляв, що він підпише з президентом України Володимиром Зеленським «історичну угоду» про співпрацю у галузі безпеки та оголосить про новий пакет військової допомоги.

У липні 2023 року лідери Великої сімки оголосили, що погодили декларацію про гарантії безпеки для України. За даними уряду Британії, договір з Україною формалізує підтримку, яку Лондон надає Києву, зокрема обмін розвідданими, військову підготовку, оборонно-промислову співпрацю. Окрім цього, угода зобов’язує Британію консультуватися з Україною у разі нового нападу Росії й надавати «швидку і стійку» допомогу.

«Я тут сьогодні з одним посланням: Велика Британія також не відступить. Ми будемо разом з Україною і в її найтемніші години, і в кращі часи, які попереду», — сказав Сунак.

Також він підтвердив, що протягом 2024−2025 років Британія надасть Україні 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги, що на £200 мільйонів більше, ніж у попередні два роки.

Сунак відвідав Україну з першим на посаді прем'єра візитом 19 листопада 2022 року. Британія залишається одним із ключових союзників Києва.

Після масованого російського обстрілу 29 грудня 2023-го Лондон оголосив про термінове надання Україні близько 200 ракет для систем ППО.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...