Прем'єр Великої Британії Джонсон обіцяє знищити російську економіку

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що сьогодні стали реальними всі найгірші побоювання, а всі попередження про вторгнення РФ в Україну виявилися трагічно точними. Він обіцяє, що вже сьогодні проти Росії запровадять масштабні санкції, котрі зупинять економіку РФ, передають Патріоти України.

У спеціальному зверненні до нації Великої Британії Борис Джонсон зазначив, що президент РФ Володимир Путін розпочав війну в Європі, напавши на мирну та дружню країну без жодного приводу. За його словами, російські війська атакують мирне населення України, а вторгнення іде з декількох напрямків — суходолом, повітрям та морем. Джонсон зауважив, що йдеться не про “якусь далеку країну, яку ніхто не знає”.

Джонсон також звернувся до українців, наголосивши, що Велика Британія молиться за Україну та її громадян.

“Я не вірю, що російський диктатор підпорядкує собі національне почуття українців”, – додав Джонсон.

Він зазначив, що Україна, яка є другою за величиною країною Європи, десятки років жила спокійно, насолоджуючись свободою та демократією. Тому не можна допустити, щоб зараз ця свобода була знищена. Як наголосив британський прем’єр, вони “не можуть і не будуть відводити погляд” від ситуації в Україні.

Політик нагадав, що Велика Британія була однією з перших країн у Європі, яка допомогла Україні з озброєнням і, обіцяє Джонсон, найближчими днями його країна зробить ще більше.

“Сьогодні ми разом із нашими союзниками погодимо масштабний пакет економічних санкцій, які зупинять російську економіку”, – наголосив Борис Джонсон.

Він зауважив, що Європі потрібно колективно відмовитися від енергозалежності від Росії, адже саме нафта та газ дали Путіну контроль над Європейським континентом. Джонсон наголосив, що “огидна та варварська авантюра Путіна” обов’язково повинна закінчитись невдачею.

Велика Британія заморожує активи російського банку "ВТБ", а також запроваджує санкції проти авіаперевізника "Аерофлот" та забороняє експорт високотехнологічної продукції до Росії.

Ми намагалися зробити все для миру. Але тепер ми бачимо: Путін – кровожерливий тиран, який завжди хотів напасти на сусідів. Ми запроваджуємо найбільші санкції, які бачила Росія”, – сказав Джонсон.

Він наголосив, що у Великій Британії продовжать крок за кроком витискати Росію з глобальної економіки. Також зауважив, що в такий спосіб Росія позбавляється доступу до клінингу платежів через Сполучене Королівство, додавши, що сподівається, що США застосують подібні заходи.

Ми заборонимо експорт у РФ всіх високотехнологічних речей: електроніка, телекомунікація, аерокосмічна галузь. Уряд буде законодавчо готовий до цього наступного тижня”, – констатував Джонсон.

Ексголова МЗС Литви пожартував про знищення Кримського мосту, у Росії дипломату пригрозили "судним днем"

неділя, 28 квітень 2024, 15:30

Ексміністр закордонних справ Литви, а нині посол країни у Швеції Лінас Лінкявічюс пожартував про знищення Кримського мосту. У Росії вибухнули погрозами. 27 квітня Лінкявічюс опублікував у X (Twitter) жарт про Кримський міст, передають Патріоти України....

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...