Прем'єр заплутався в доповідях підлеглих? Гончарук заявив про передачу "Укрзалізниці" в управління німецькій компанії, ті заперечують

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Укрзалізницю віддадуть в управління німецької компанії Deutsche Bahn на 10 років. Відповідну заяву глава уряду зробив на “Українському сніданку” в Давосі, зазначають Патріоти України.

“Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю. Це екосистемне рішення, яке повинне показати, що Україна безпрецедентно відкрита для інвестицій, для світу, для нових стандартів”, – сказав прем’єр.

Глава Кабміну додав, що ще потрібно домовлятися і погоджувати деталі рішення та документи, проте політичне рішення з цього питання вже прийнято.

У свою чергу представники німецької компанії Deutsche Bahn спростували заяву Гончарука, зазначивши, що українській компанії будуть надані тільки консультації.

“Інженерно-консалтингова компанія DB Engineering & Consulting, яка входить в Deutsche Bahn і займається проектами в галузі інфраструктури, мобільності і транспорту, буде підтримувати і консультувати “Українську залізницю” за підприємницьких і технічних питань”, – сказав представник прес-служби німецької компанії Керстін Екштайн в інтерв’ю ТАСС.

Екштайн додав, що в лютому поточного року буде підписано меморандум про співпрацю, при цьому підкресливши, що мова йде виключно про консалтинг.

Як повідомлялося раніше, в рамках форуму в Давосі прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що він не має наміру йти у відставку.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...